Rijksstraatweg 64-115 te Geldermalsen, tel. nr. 0345-570766

Haptonomie en Haptotherapie


Haptonomie gaat over echt contact, met jezelf en met de ander.


Con-tact betekent dan ook letterlijk samen-voelen.


Aanraken is de meest pure en directe vorm van contact. Als je goed (affectief) wordt aangeraakt kom je tot jezelf en kan je je openen naar anderen.


Goed voelen schept voorwaarden om je goed te voelen. Je lichaam wijst je daarin de weg. Onze spreektaal vertelt ons al dat wat er in het dagelijks leven gebeurt zich vertaalt in spanning of ontspanning in je lichaam. Denk aan....dat ligt me zwaar op de maag, ik voelde de vlinders in mijn buik of het gevoel dat iets je op je nek zit. Zo heeft voelen verband met je gevoelsleven.


Haptotherapie helpt als je niet goed bij je gevoel kunt. Of als je hoofd te vol zit en je niet meer tot rust kunt komen. Maar ook bij terugkerende lichamelijke klachten, verwerkingsproblematiek of als je merkt dat contact met anderen niet goed loopt. En zeker ook als je vaak over je grens gaat en daar last van hebt.


Voor meer informatie over haptonomie kun je kijken op: haptonomie.startpagina.nl

De vergoeding van Haptotherapie is afhankelijk van je zorgverzekering, Het valt onder de aanvullende zorg en is vaak terug te vinden bij "Alternatieve zorg". Je hebt geen verwijzing van de huisarts nodig.


Klachtenprocedure en beroepscode haptotherapie.


Mocht je ondanks zorgvuldige en professionele intenties van

mijn kant toch een klacht hebben over de begeleiding kun je in eerste instantie bij mij terecht. Ik sta open voor feedback en wil je hierbij uitnodigen daar ruimte voor te nemen.


Mocht je je onvoldoende gehoord of begrepen voelen in jouw klacht dan kun je je voor het klachtrecht wenden tot de Vereniging van Haptotherapeuten.


De beroepscode vindt je op de website van de vereniging voor haptotherapeuten.

Lid VVH registratienummer 65a, zorgverlenercode 90026109, Kamer van Koophandel 30259865