Rijksstraatweg 64-115 te Geldermalsen, tel. nr. 0345-570766

Oefentherapie Cesar.

Oefentherapie Cesar is een paramedische behandelmethode gericht op de behandeling van klachten aan het bewegingsapparaat en het voorkomen van klachten ten gevolge van een onjuiste houding en/of bewegingspatroon, al dan niet veroorzaakt door een bepaalde ziekte of afwijking.DOEL: het doel van Oefentherapie Cesar is de klachten te doen verdwijnen, verminderen en/of te voorkomen, uitgaande van ieders persoonlijke bewegingsmogelijkheden en rekening houdend met de leef- en beroepsomstandigheden.


Werkwijze: De Oefentherapeut Cesar stelt een op de persoon gericht behandelplan op, dat bestaat uit een zorgvuldige keuze van oefeningen.


De patiƫnt moet zelf actief aan de therapie deelnemen en leren begrijpen en voelen hoe en waarom bewegingen het best op een bepaalde manier kunnen worden uitgevoerd, want: Een belangrijke voorwaarde voor een blijvend resultaat is inpassing van het geleerde in het dagelijks leven.


Tijdens mijn werk merkte ik dat een groot deel van de patiƫnten niet voldoende geholpen werden als ik alleen houdingsgerelateerd aan het werk ging. Vandaar dat ik mij ben gaan verdiepen in de psychosomatiek. Psychosomatische klachten ontstaan als je je spanning niet kunt loslaten. Niet alleen recente gebeurtenissen kunnen spanning veroorzaken, maar ook gebeurtenissen uit het verleden.

Iedereen heeft met spanning en stress te maken, bij sommigen worden deze veel makkelijk omgezet naar lichamelijke klachten. Mensen die gemakkelijk somatische klachten ontwikkelen, hebben een gevoeliger persoonlijkheid waardoor ze sneller gespannen raken als er iets vervelends gebeurt.

Voorbeelden van psychosomatische klachten zijn:

- spanningshoofdpijn

- hyperventilatie

- overspannenheid/ burnout

- algemene spanningsklachten